Onderzoek: Social Media Around The World

social-media-around-the-world2Voor het derde jaar op rij verrichte InSites Consulting een grootschalig onderzoek naar het gebruik van social media in 19 landen. Vandaag werd de 2012-versie van dit onderzoek publiek gemaakt. In dit blog een greep uit de resultaten.

Niet iedereen is een nerd :P

De meeste mensen (meer dan 60%) zijn aangemeld bij 1 of 2 sociale netwerken. Slechts 8% heeft accounts bij meer dan 5 netwerken. Als je, dag in dag uit, online bezig bent, vergeet je wel eens dat je eigenlijk een uitzondering bent. De meeste mensen hebben gewoon een leven ;)

De consument is eigenlijk hartstikke lief

Jaja, consumenten linken zich aan merken. Gemiddeld volgt een consument maar liefst 8 tot 15 merken op een passieve manier online en is er met 4 tot 8 merken online interactie. Overigens wordt er niet alleen gelinkt; 50% van de social media gebruikers post wel eens content over merken. En daarbij zijn ze hartstikke lief: meer dan de helft van de posts en reacties over merken online is positief van aard. Minder dan 10% is negatief.

Consumenten willen graag helpen!

Zit je als merk met vragen? Vraag je sociale klant of vriend om hulp; 80% van de consumenten is bereid om merken te helpen. Daar verwachten ze trouwens helemaal geen financiële vergoeding voor. Feedback over wat je doet met de input is voldoende. Dat zijn nog eens goedkope consultants!

Het volledige onderzoek

 

Afbeelding: IronRodArt (CC)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>